BİTKİ ADI |
KULLANIM SÜRESI |
TOPRAKTA KULLANIM (damla sulama ile) |
YAPRAK BESLEME |
SERALAR VE AÇIK ZEMİR (domates, biber, salatalık, patlıcan, fasulye, çilek, kavun, karpuz, kabak vb.) |
Dikimden 10 gün sonra ve meyve büyümesi sırasında |
1 l/dekar |
100 litre suya 100 ml |
KIŞ YAPRAKLI SEBZELER (marul, lahana, ıspanak, karnabahar, brokoli, enginar vb.) |
Bitkinin 3-4 yapraklı olduğu dönemde |
1 l/dekar |
100 ml/decard |
TUBERÖZ BİTKİLER (şeker pancarı, havuç, patates, soğan, kereviz vb.) |
Bitkinin 4-6 yapraklı olduğu dönemde ve yumru büyümesi döneminde |
1 l/dekar |
100 ml/decard |
TÜM MEYVE AĞAÇLARI (şeftali, kayısı, kiraz, erik, elma, armut, ayva, turunçgiller, zeytin, bağ, fındık, antep fıstığı, muz, incir, nar, avokado, kivi vb.) |
Çiçeklenmeden 15-20 gün önce, yaprakların düşme döneminde ve meyve büyümesi döneminde |
2 l/dekar |
100 litre suya 100 ml |
ENDÜSTRİYEL BİTKİLER (pamuk, ayçiçeği, tütün, aspir, kolza tohumu, susam, mısır vb.) |
Bitkinin 5-6 yapraklı olduğu dönemde |
1 l/dekar |
100 ml/decard |
TÜM BAKLAGILLER (nohut, fasulye, mercimek, soya fasulyesi, kuru baklagiller, bezelye, yer fıstığı vb.) |
Bitkinin 5-6 yapraklı olduğu dönemde |
1 l/dekar |
100 ml/decard |
TAHILLAR (yulaf, buğday, arpa, çavdar, pirinç vb.) |
Bitkinin 3-4 yapraklı olduğu dönemde |
1 l/dekar |
100 ml/decard |
YEŞİL ALANLAR VE SÜS BİTKİLERİ |
Gelişimin erken bir aşamasında |
1 l/dekar |
100 litre suya 100 ml |